Modetrends feestdagen 2010

Modetrends door mode modeblog


Met de feestdagen in aantocht is ook de zoektocht naar de perfecte outfit weer begonnen. Daarom vind je hier de modetrends voor de feestdagen van 2010.

Nu het einde van het jaar bijna in zicht is, rijst de vraag: ‘Wat trek ik aan tijdens de feestdagen?’ Gaan we dit jaar voor een lange, glanzende rode japon of voor de ingetogen maar altijd goede little black dress? Om deze vraag voor jou te beantwoorden staan hieronder de modetrends voor de feestdagen van 2010.

Lang vs kort

fout in embed: media provider niet ondersteund

De feestjurken van 2010 variëren van lange, glanzende japonnen tot chique cocktailjurken. De avondjurken lopen uiteen van strapless tot halter modellen en van asymmetrische jurken tot exemplaren met sterke schouderpartijen. Deze jurken zijn vervaardigd uit satijn of zijde wat zorgt voor een verfijnde en glamoureuze uitstraling.

De cocktailjurken vallen op doorhun speelse, maar ook strakke vormen. Deze korte jurkjes variëren van strapless exemplaren tot modellen met kleine mouwtjes en van wijd uitlopende rokken tot loei strakke lijfjes en asymmetrische schouders. De jurken zijn gemaakt van zijde, fluweel en satijn en veelal versierd met glitters, steentjes, kralen en kant wat zorgt voor een elegant effect.

Little black dress

fout in embed: media provider niet ondersteund

De feestjurk van dit jaar is de little black dress, hoe kan het eigenlijk ook anders. Maar omdat deze jurk zwart is, houdt dat niet automatisch in dat het ook basic moet zijn. De zwarte jurkjes van dit seizoen zijn juist gedetailleerd en versierd met kralen, pailletten, kant en voorzien van opvallende uitsnijdingen en plooien.

Kleur

Hoewel we tijdens de feestdagen veel zwarte jurken zullen zien, kun je natuurlijk ook voor een andere kleur kiezen. Zo worden donkere zeetinten als blauw en groen afgewisseld met lichte pastelnuances. Daarnaast komen er ook jurken in verschillende paarstinten, grijsschakeringen, kerstrood en in het goud voorbij.

Glinstering

Deze kerst draait het om glinstering. Glanzende lovertjes worden niet alleen verwerkt op feestjurken, maar ook in broeken, colberts en accessoires. Het topstuk voor deze feestdagen is het pailletten jasje. Deze kun je perfect dragen over een little black dress en voor een meer casual look over een simpel shirt met daaronder een spijkerbroek. Als je voor een outfit met lovertjes kiest, is het wel belangrijk dat je maar één glitterkledingstuk draagt en voor de rest voor rustige items kiest.

Sieraden

Bij de sieraden draait het tijdens de feestdagen om een statement maken. Kies daarom als je een rustige outfit draagt voor één groot en opvallend sieraad. Als je jurk hooggesloten is kun je beter niet kiezen voor een ketting, maar voor een mooie brede armband.

Schoenen en tassen

Hoe je het ook went of keert onder een chique jurk hoor je een paar mooie hakken te dragen. De schoenen voor deze feestdagen variëren dan ook van satijnen pumps tot torenhoge sandalen bezet met kristallen. Als je een simpele little black dress draagt kun je kiezen voor een paar opvallende schoenen, maar wanneer je outfit al vrij druk is kun je beter gaan voor ingetogen paar. Om de feestlook compleet te maken draag je in je hand een mooie clutch.

Klik hier om de perfecte outfit voor de feestdagen te vinden en te bestellen.