Transseksueel schittert in Givenchy campagne

Designers door mode modeblog


Sinds Riccardo Tisci aan het roer van modehuis Givenchy staat experimenteert de ontwerper maar al te graag. Ditmaal doet hij dat door een campagne met daarin 2 zoenende dames en een transseksueel.

In de winter 2010 campagne van Givenchy schitteren 10 modellen. Eén daarvan is de transseksuele Lea T. die vroeg door het leven ging als Leo. Naast Lea, tweede van rechts, prijken bekende modellen met verschillende etnische achtergronden zoals Malgosia Bela, Mariacarla Boscono en Catherine McNeil.

Overigens is de transseksuele Lea geen onbekende van Riccardo Tisci. Zo was Lea de personal assistent van de ontwerper en pasmodel voor Givenchy. Riccardo liet dan ook weten dat hij Lea niet als stunt gebruikt, maar dat zij de handtekening bij zijn werk is. In zijn ontwerpen speelt seksuele dualiteit vaak een belangrijke rol.

“Ze is altijd al erg vrouwelijk, super fragiel en zeer aristocratisch geweest. Ze is een deel van onze familie,” aldus Riccardo. Ondanks de lovende woorden van Riccardo Tisci ambieert Lea geen carrière als model. Want op dit moment is ze druk in de weer met haar studie dierengeneeskunde.