Oliveira Baptista nieuwe ontwerper van Lacoste

Designers door mode modeblog


Een aantal maanden geleden kondigde Christophe Lemaire zijn vertrek bij Lacoste aan. Inmiddels heeft het merk met zijn bekende krokodillenlogo een nieuwe ontwerper gevonden.

Toen designer Christophe Lemaire afgelopen mei bekend maakte dat hij Lacoste ging verlaten om aan de slag te gaan bij Hermès werd het even stil rondom wie hem zou gaan opvolgen. Maar Christophe Lemaire mag het Lacoste ontwerpstokje overdragen aan Oliveira Baptista.

Oliveira Baptista is een 35-jarige Portugese ontwerper met een eigen label en heeft daarnaast onder andere gewerkt voor MaxMara. Lacoste heeft hem aangenomen om een grotere vrouwelijke klantenkring aan te spreken. Het merk ziet het dus ook niet als een probleem dat Baptista nog nooit mannenkleding heeft ontworpen.

Ik ben in ieder geval zeer benieuwd op wat voor manier Baptista de chic sportwear kleding van Lacoste vrouwelijker gaat maken. Maar daar moeten we nog wel even op wachten. Zijn eerste creaties voor het merk zijn onderdeel van de zomer 2012 collectie.