New York Fashion Week: Marc Jacobs

Designers door mode modeblog


Maandagavond presenteerde Marc Jacobs zijn zomer 2011 collectie tijdens de New York Fashion Week. De designer had zich voor deze collectie duidelijk laten leiden door de jaren zeventig.

Marc Jacobs kwam op het idee voor zijn zomer 2011 collectie tijdens het verjaardagsfeest van Naomi Campbell in de Franse badplaats Cannes. Alle vrouwen droegen op het feest lange jurken met jaren zeventig invloeden. Dit inspireerde Marc tot het maken van een jaren zeventig collectie met een Rivièra flair.

De show van Marc Jacobs opende met een opvallende oranjekleurige jas gevolgd door jumpsuits, broeken met wijd uitlopende pijpen, luchtige jurkjes, doorschijnende blouses en shorts. De soepelvallende creaties waren over het algemeen gemaakt van gladde stoffen zoals zijde en chiffon.

Kleur speelde ook een belangrijke rol in deze ietwat romantische collectie. Marc gebruikte een kleurenpalet dat bestond uit goud, roze, geel, paars, oranje en rood. Ook zagen we regelmatig drukke prints voorbijkomen. Eén van de dessins die opviel was een Missoni-achtige zigzag print.

Ook aan de accessoires had Marc duidelijk aandacht besteed. De modellen droegen strohoeden of een grote bloem in het haar. Deze bloemen had de designer ook verwekt in kettingen, riemen en in de kleding. Om het plaatje compleet te maken droegen de modellen clutches of kleine schoudertasjes.

Ondanks dat meer ontwerpers zich door de jaren 70 lieten inspireren zette Marc Jacobs tot nu toe één van de beste shows neer in dit thema. De collectie van Marc onderscheidt zich dan ook in draagbaarheid en vrouwelijkheid met een verleidelijk tintje.

Foto's via Style