Dior cruise collectie 2011

Designers door mode modeblog


John Galliano bracht afgelopen weekend een stukje Dior glamour naar Shanghai. De ontwerper presenteerde daar namelijk zijn Dior cruise collectie voor 2011.

In een grijze tent aan de Huangpu River in het Bund district showde John Galliano aan 500 gasten, waaronder muze Charlize Theron en Marion Cotillard, de Dior cruise collectie 2011. Voor deze collectie had de ontwerper zich laten inspireren door de jaren 60 en de French New Wave. “Ik wilde niet naar Sjanghai komen om hier een Chinees geïnspireerde collectie te presenteren aan mijn Chinese vrienden. Ik ben de ambassadeur van het modehuis Dior en ik wilde hierheen komen met Frans geïnspireerde collectie om zo de Franse expertise te showen,”aldus Galliano.

Na een preview van de Lady Blue Shanghai film begon de catwalkshow. Zo zagen we marine strepen, kokette mini-jurkjes en een heleboel jurken met ruches, organza en tule voorbij komen. Het kleurenpalet bestond voornamelijk uit pasteltinten zoals roze, mintgroen, lavendel en oranje, dat werd afgewisseld met sexy zwart leer en kant, klassieke tartanprints en Dior rozen.

Ondanks de naam Dior cruise collectie vond ik dat de echte cruise kledingstukken in deze collectie ontbraken. Een cruise collectie hoort te bestaan uit kledingstukken die gemakkelijk zitten, maar in plaats daarvan gaat John Galliano met deze collectie meer de haute couture kant op.