Amsterdam Fashion Week 2010 van start

Modenieuws door mode modeblog


Morgen gaat de Amsterdam Fashion Week 2010 van start. Deze zomereditie van de modeweek is alweer de dertiende editie van de Amsterdam Fashion Week.

Van 14 juli tot en met 18 juli wordt in onze hoofdstad de Amsterdam Fashion Week 2010 georganiseerd. Tijdens dit modefestijn zullen op het terrein van de Westergasfabriek zowel gevestigde als startende ontwerpers hun collectie voor zomer 2011 showen.

Naast het officiële catwalk programma, dat alleen te bezoeken is met een uitnodiging, wordt ook de Fashion Week Downtown georganiseerd. Dit gedeelte van de modeweek is voor iedereen toegankelijk en bestaat uit verschillende filmvoorstellingen, modeshows, feestjes en exposities.

Hoewel de Amsterdam Fashion Week gezien wordt als het belangrijkste mode-evenement in Nederland, vind ik het catwalk programma ditmaal erg tegenvallen. Naast een handje vol ontwerpers, waaronder Iris van Herpen en Daryl van Wouw, presenteren ook ketens zoals Hunkemöller hun collectie en naar mijn mening horen dit soort modeketens niet thuis op een echte modeweek!

Bekijk hier het catwalk programma van de Amsterdam Fashion Week 2010.