10 rijkste modemensen van 2011

Lifestyle door admin modeblog


Meestal staan de modellen en ontwerpers van de bekende modemerken volop in de aandacht, terwijl juist de personen die niet in de schijnwerpers staan het meeste geld verdienen. Daarom vind je hier een top 10 van de rijkste modemensen van 2011.

Bekende modellen en ontwerpers verdienen doorgaans bedragen waar de gemiddelde mens alleen maar van kan dromen. Toch zijn er mensen in de modewereld die nog meer verdienen. Het zijn namelijk de personen die we niet op de catwalk zien lopen of in de bladen zien verschijnen die het grote geld binnenhalen. Deze mannen en vrouwen staan achter het roer van een aantal grote modemerken en verdienen hier miljarden euro’s mee.

1. Bernard Arnault, 41 miljard dollar

Op de eerste plaatst staat de Franse zakenman Bernard Arnault. Hij is de oprichter en voorzitter van  Louis Vuitton Moët Hennessy. Onder dit concern vallen onder anderen Hermès, Louis Vuitton, Dior en Fendi.

2. Amancio Ortega, 31 miljard dollar

Amancio Ortega is eigenaar van de Spaanse Inditex Group waar merken als Zara, Massimo Dutti, Bershka en Pull&Bear onder vallen. Dankzij zijn verdiensten van 31 miljard dollar is hij de rijkste man in Spanje.

3. Christy Walton, 26.5 miljard dollar

De 1e vrouw in deze top 10 is de Amerikaanse Christy Walton. Ze staat op de 3e plaats met 26.5 miljard dollar, dit geld heeft ze omdat ze erfgename van Wal-Mart is.

4. Stefan Persson, 24.5 miljard dollar

Stefan Perssons vader was de oprichter van H&M, maar onder Stefans toezicht steeg de winst van het bedrijf en werden in heel Europa het aantal H&M winkels uitgebreid. Met zijn vermogen van 24.5 miljard dollar behoort hij tot de rijkste mensen op aarde.

5. Liliane Bettencourt, 23.5 miljard dollar

De 2e vrouw in deze lijst is de Franse Liliane Bettencourt, met een vermogen van 23.5 miljard dollar. Dit geld heeft ze dankzij haar vader Eugène Schueller, de oprichter van L’Oréal.

6. Phil Knight, 12.7 miljard dollar

Phil Knight bereikt met 12.7 miljard dollar op zijn bankrekening de 6e plek in deze lijst. Phil is medeoprichter van het sportmerk Nike.

7. François Pinault, 11.5 miljard dollar

Wederom een Fransman in deze top 10 rijkste modemensen. Françios Pinault is een succesvolle zakenman, hij heeft onder meer aandelen in Gucci en Yves Saint Laurent.

8. Leonardo del Vecchio, 11 miljard dollar

Leonardo del Vecchio is oprichter van de Italianse Luxottica Group. Dit is de grootste producent en verkoper van zonnebrillen, zo valt bijvoorbeeld zonnebrillenmerk Ray-Ban onder deze groep. Leonardo heeft een vermogen van 11 miljard dollar.

9. Tadashi Yanai, 7.6 miljard dollar

De Japanse Tadashi Yanai staat met 7.6 miljard dollar op de 9e plaatst. Tadashi is oprichter en voorzitter van Fast Retailing, hieronder vallen onder andere de kledingmerken Uniqlo en Princess Tam-Tam.

10. Philip en Christina Green, 7.2 miljard dollar

Het echtpaar Green is de hekkensluiter van deze lijst, met 7.2 miljard dollar. Philip en Christina zijn de eigenaren van de bekende Britse winkelketen Topshop.